top of page

De magie van Taichi

Bijgewerkt op: 8 dec. 2019

Soms raak je om wat voor reden dan ook gespannen, krijg je last van stress. Dat heeft impact op ons lichaam: spieren worden harder, de ademhaling wordt oppervlakkiger en ons bewegingen worden hoekig en minder gecoördineerd.

Daardoor raakt onze levensenergie bekneld. Lichaam en geest zijn zo minder verbonden wat kan leiden tot gezondheidsklachten, of versnipperde concentratie. Niet alleen reageren lichaam en geest op elkaar, ze beïnvloeden elkaar. Maar... dankzij aanmoediging en oefening kunnen lichaam en geest weer in gezonde, stralende wisselwerking komen met elkaar.


"Aandachtig en ontspannen bewegen bevordert de eenheid van geest en lichaam.


Taichi gaat uit van het idee dat energie in lichaam en geest tot uiting komt. Die energie – chi – gaat door middel van aandacht van de geest en de beweging van het lichaam stromen. Aandachtig en ontspannen bewegen bevordert de eenheid van geest en lichaam. Het soepele samenspel van lichaam en geest weerspiegelt de natuurlijke elegantie van ons wezen.


Ook al zijn de taichi-bewegingen niet meteen makkelijk te leren, toch is het effect al meteen merkbaar. Na zelfs één les kun je een weldadig gevoel door je lichaam voelen gaan en heb je een fris hoofd. Dat is het magische van taichi: de natuurlijke elegantie komt weer naar boven.

31 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page