top of page

Weg met Blue Monday

In 2005 bedacht een Engelse psycholoog met een heuse formule dat wij ergens in de derde volle week van januari de meest deprimerende dag van het jaar ervaren. Want onze goede voornemens zijn niet uitgekomen, het is nog steeds gauw donker, de eerstvolgende vakantie is ver weg en maandag is als eerste dag van de werkweek sowieso een nogal vervelend dag.

 

Daar is veel kritiek op gekomen, want die formule was niet echt wetenschappelijk sluitend. Bovendien leek deze psycholoog wel erg bezig om dit idee commercieel uit te venten, via kranten en bedrijven.

Toch is het niet heel gek bedacht natuurlijk. Er zijn mensen die op basis hiervan zeggen dat het beter is om je goede voornemens in het voorjaar of zomer in praktijk te brengen, als je vakantie hebt en de zon schijnt. De kans dat jij je goede voornemen kunt realiseren is dan vast veel groter. Ondanks de onwetenschappelijkheid van Blue Monday zullen sommige kranten en andere media er weer aandacht besteden. In 2020 valt het op maandag 20 januari, dus dat is een dag om naar uit te kijken, haha.

Gelukkig is er inmiddels wel genoeg wetenschappelijk bewijs dat taichi heilzame effecten heeft op gewrichten, spieren en het evenwichtsgevoel. Speciaal voor mensen die hun goede voornemen als het gaat om gezonder leven zelfs in januari al in praktijk willen brengen, organiseert Taichi4You op maandag 20 januari en vrijdagmiddag 24 januari een open taichi-les. Misschien is het dan per ongeluk wel een Blue Monday voor jou, misschien niet. Gelukkig is taichi is altijd goed om te doen.


Wees welkom op de open les en doe mee, dan kun je zelf ervaren of taichi goed is voor je humeur en je lijf. En dat voor maar 5 euro! Graag aanmelden via het contactformulier.

Praktische informatie:

Maandag 20 januari open les aanvang 20:15

Vrijdagmiddag 24 januari open les aanvang 13:30


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page